You Are Here: Home » Games and movies » 2D igre uzvraćaju udarac

2D igre uzvraćaju udarac

Nekako se čini da polako, ali sigurno 2D igrice nestaju u zaborav. Jedino mesto gde one još uvek obitavaju jeste sećanje starijih gamera, koji su po svoj prilici, provodili mnogo vremena u zapušenim igraonicama devedesetih gde su trošili veći deo, ako ne i ceo džeparac na automate.

Uglavnom tada popularni Street fighter je bio glavni automat koji vam je uzimao novčiće. Pojavom SEGA konzole, pa potom i ostalih, kao i pojavom boljih kompjutera, samim tim igrica, automati i 2D igrice su polako počele da izumiru, što je i prirodni proces. Mislim ko bi još uvek igrao igrice na automatima i poprilično se nervirao, jer su uglavnom te igrice bile podešene, pa jednostavno rečeno, da nemožete da ih pređete ako ne igrate po predviđenom šablonu i ne ubacite dovoljno novčića. Sada u svetu 3D igrica deluje potpuno neverovatno da neka kompanija izbaci, neku sasvim novu, 2D igricu. Ako ste tako mislili, poprilično ste se prevarili.

Nova 2D igrica pod nazivom The Shank, koju je razvio Klei Entertainment, a izdao Electronic Arts, je izašla. Ova igrica se može protumačiti i kao velika osveta 2D sveta i veliki šamar 3D svetu igrica. The Shank, šta reći o ovoj, pobij ih sve, igrici. Prva misao je, ova igrica je prokleto sjajna! Zaista, da li vam je nedostajalo da jednostavno igrate neku igricu sa jednom jedinom željom, da jednostavno pobijete, na nekoliko načina, što je više moguće protivnika?

Mnogobrojni, nesvakidašnji sceanrii igrica su nekako otišli suviše daleko, nestao je prvobitni pravac igrica, igraj zato što ti se igra, već se razvio pravac, igraj ili će svet nestati. Ne kažem da su te priče potpuno bespotrebne, ali nekako ne želim ponekad da razmišljam zašto, o zašto, ubijam te virtuelne ljude.

U igrici The Shunk, postoji scenario i postoji priča, ali nekako to postaje potpuno nebitno dok konbinovanom upotrebom oružija ubijate mnogo, mnogo, mnogo zlikovaca. Pogotovo počinjete da uživate u igrici kada se, žargonski rečeno, ušemite sa kombinacijama oružija. Tokom igrice, još jedna stvar koja je definitivno plus, oružije će te dobijati, te će te moći da samostalno određujete koje vrste oružija želite da koristite u daljem ubijanju protivnika.

Igrica je sama po sebi vrlo zabavna, a posebno načini kojima ubijate i borite se protiv protivnika, te na primer možete pucati na protivnika dok skače na vas i na taj način ga održavate u vazduhu dok ne ostanete bez municije, ako vas to ne kupi, onda igrajte neku realnu igricu u kojoj ubijate protivnike zbog višeg cilja. Potpuno nerealno i potpuno besciljno ubijanje sa sjajnim pokretima vašeg lika, koji skače, puca sa dva pištolja u isto vreme u različitim pravcima, ako ste gledali filmove Tarantina, ili jednostavnije ako ste gledali film „Desperados“ onda znate o čemu govorim, potpuno nerealno, puno nasilja i krvi, ali potpuno prokleto sjajno!

Jedina stvar koju možete zameriti igrici jeste trenutak kada se susrećete sa glavnim protivnikom na nivou, ili popularno rečeno, kada se susrećete sa kraljicom. Primetićete da je vrlo tekško ubiti kraljicu i uglavnom, što je bio i veliki problem, namerno stavljen doduše, sa igricama na automatima. Taj problem jeste praćenje određenog šablona da bi prešli nivo, ako ne pratite šablon izgubićete, te je potrebno za početak vreme da prokljuvite koji šablon treba da pratite. Naravno dok budete gubili vreme da otkrijete šablon, gubićete i živce i ubrzo će te početi da nesvesno, vrlo glasno uglavnom, psujete. Ali onda će te i otkriti da vam je zapravo i zabavno dok gubite, ali ubrzo nestane zanesenost zabave dok gubite i vratite se na psovanje. To jeste problem ove igrice, ali dok dođete do kraja nivoa, dobro će te se zabaviti u svakom slučaju.

Sve u svemu, udarac u facu 3D igricama predstavlja The Shunk, koji kao da svuda po sebi ima ispisano The Shunk uzvraća udarac i vraća ponos 2D igricama, glupim, mamiparama, na automatima 2D igricama.

O autoru

Broj članaka : 5

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top