You Are Here: Home » Games and movies » Helen Miren u drami „Vrata“ od 6. septembra u bioskopima

Helen Miren u drami „Vrata“ od 6. septembra u bioskopima

Dobitnica Oskara Helen Miren igra glavnu ulogu u zanimljivoj drami „Vrata“poznatog mađarskog reditelja Ištvana Saba, koja će se od 6. septembra naći na redovnom repertoaru domaćih bioskopa.

Partnerka Helen Miren u ovoj priči koja govori o odnosu dve jake žene – poznate, usamljene spisateljice i njene kućepaziteljke, je austrijska glumica Martina Gedek.

Film „Vrata“ snimljen je prema istoimenom romanu mađarske autorke Magde Sabo. Kod nas se roman pojavio u izdanju kuće „Globosino Aleksandrija“.

Magda, mlada spisateljica, zapošljava stariju ženu po imenu Emerens, kao kućepaziteljku. Od prvog susreta jasno je da Emerens nije obična služavka. Iako je svi u gradu znaju i poštuju, niko zapravo ne zna ništa o njenom životu, niti je iko ikada bio u njenom domu. Ipak, dramatični događaj u Magdinom životu nateraće Emerens da otkrije deliće svoje traumatične prošlosti – prošlosti koja objašnjava njeno čudno ponašanje i koja će njihovo prijateljstvo dovesti do tragičnog kraja.

Ištvan Sabo je mađarski reditelj i scenarista. Međunarodni uspeh stekao je filmom „Mefisto” za koji je osvojio „Zlatnu palmu” u Kanu za najbolji scenario, a potom i „Oskara” za najbolji strani film. Od početka devedesetih Sabo počinje da snima filmove na engleskom jeziku, ali ostaje veran rodnoj zemlji, gde i dalje često sarađuje sa mađarskim glumcima. Od njegovih značajnijih filmova izdvajaju se još: „Sastanak sa Venerom“, „Na čijoj strani“, „Kao Julija“.

Trejler za film možete pogledati na sledećoj adresi:

 

O autoru

Broj članaka : 1179

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top