You Are Here: Home » Games and movies » Konzole uz koje igre postaju realnost

Konzole uz koje igre postaju realnost

Kompanije “Sony”, “Nintendo” i “Microsoft” već godinama se bore za prevlast kada je tržište konzola u pitanju.One polako najavljuju svoje naslednike, ali nesumnjivo je da će se PS3, Wii i Xbox 360 još dugo igrati. Ukoliko razmišljate o kupovini jednog od ovih uređaja, pročitajte uporedni test.

Sony playstation 3:

Cena PS3 u početku je bila značajnije viša od konkurencije, ali su se brzo spustili za zadovoljavajući nivo. Najveća razlika u odnosu na konkurenciju je blu-rej čitač. Grafika je prilično realistična i filmovi i igre izgledaju odlično u HD rezoluciji. Izbor igara je takođe odličan i gotovo svi bitniji naslovi mogu da se igraju na ovoj konzoli. Pored standardnog kontrolora, predstavljen je i PS Move, koji je dosta precizniji od konkurentskog Wiija. Najveći problem je ipak mala online zajednica, koja jeste besplatna, ali ne nudi ni približni broj opcija kao konkurencija. Još jedan manjak je i to što ne podržava video igre koje su izašle za njegovog prethodnika PS2.

Nitendo Wii:

Ovo je svakako najbolja konzola za porodice i mlađu populaciju. Kompanija Nintendo je odlučila da se ne takmiči sa Sonijem i Microsoftom kada je grafika u pitanju, stoga će „hardcore“ gejmeri biti pomalo razočarani u Wii. Ipak, većina vlasnika kaže da su igre na ovoj konzoli veoma zabavne i zarazne. Kontrola likova je poboljšana i jednostavna, tako da je sada igranje dosta zanimljivije, pogotovo kada se igra u paru. Nintendo ima veliki izbor video igara koje su uglavnom namenjene mlađim gejmerima, ali postoje i one koje ciljaju na ljude koji žele da vežbaju uz ovu konzolu, stoga pored klasičnog Nintendo gejmpeda, dolaze drugi dodaci koji pružaju alternativno upravljanje video igrom.

Xbox 360:

Mršavija verzija konzole iz Microsofta donosi brojna poboljšanja, poput ugrađenog Wi-Fi, kao i boljeg i tišeg sistema hlađenja. Grafika je na visokom nivou, ali to nije ono što je najbolje kod Xboxa. Ogromna online zajednica koja vam omogućava pristup brojnim zanimljivim sadržajima. Pristupnica za to košta 50 dolara. Pored toga, na Xbox možete da priključite i Kinect, najnoviji dodatak iz Microsofta koji vam omogućava igranje bez dodatnih kontrolora i gejmpeda, već svoj lik kontrolišete uz pomoć tela. Sa druge strane Xbox ima nekoliko loših strana poput nedostatka blututa i blu-rej čitača.

Izvor : Blic

O autoru

Broj članaka : 248

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top