You Are Here: Home » Games and movies » Rođendan Hobita!

Rođendan Hobita!

Obaveštavamo vas da se sutra, u subotu 22. septembra u celom svetu proslavlja rođendan Bilba i Froda Baginsa. Bilbo i Frodo su rođeni istog dana različitih godina: Bilbo 2890. godine, a Frodo 2968. godine Trećeg doba.

Tim povodom obeležava se Tolkinova nedelja!

Američko udruženje ljubitelja Tolkina prvi put je proglasilo Dan Hobita i Tolkinovu nedelju 1978. godine. Tolkinovi fanovi širom sveta tada organizuju zabave i gozbe nalik onim koje su opisane u knjizi. Ove godine proslavlja se 75. godišnjica prvog izdanja romana „Hobit“, koji se prvi put pojavio 1937. godine.

Warner Bros. Pictures, New Line Cinema i Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) se pridružuju obeležavanju Tolkinove nedelje širom sveta, uz lansiranje dugoočekivanog trejlera za film „Hobit: Neočekivano putovanje 3D“. Prvi film iz trilogije nastale po ugledu na popularno remek-delo Dž.R.R. Tolkina, „Hobit: Neočekivano putovanje“ je režirao dobitnik Oskara Piter Džekson, koji je prethodno ekranizovao uspešnu trilogiju „Gospodar prstenova“.

Film o najčuvenijem pustolovu Srednjeg sveta, “Hobit: Neočekivano putovanje 3D” u naše bioskope dolazi 13. decembra.

Povodom sutrašnjeg jubileja, pogledajte najnoviji trejler filma:

Priča o Hobitima biće ispričana u tri filma, “Hobit: Neočekivano putovanje”, “Hobit: Šmaugova pustošenja” i “Hobit: Tamo i ponovo nazad”.

O autoru

Broj članaka : 6341

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top