You Are Here: Home » Hardware and software » Brzi i pouzdani

Brzi i pouzdani

Kompanija Samsung poznata je široj javnosti po vrhunskim televizorima i beloj tehnici, ali oni proizvode i mnoštvo kvalitetnih računarskih komponenati koje su takođe prisutne na našem tržištu. Direct Link je pored distribucije Samsung optičkih uređaja odnedavno postao distributer i hard disk programa, pa vam ovom prilikom predstavljamo modele iz serija SpinPoint F3 i F4.

SpinPoint F3

Iako izgleda da je već sve odrađeno na polju čvrstih diskova, proizvođači se trude da nadmaše konkurenciju i svoje prethodne modele. Samsung to čini bez mnogo muke, pa su tako modeli serije SpinPoint F3 odličan primer tehnološkog napretka koji ide u pravcu komfornijeg i bezbednijeg rada. Trenutno su dostupne dve verzije, kapaciteta 500 GB i 1 TB. Brzina oba modela je 7200 o/m, koriste interfejs SATA 3 GB/s i imaju mnoštvo tehnologija koje doprinose njihovom brzom radu sa niskim nivoom buke. Brzo podizanje sistema i kopiranje velikih datoteka čine ove diskove pogodnim za instaliranje sistema i za čuvanje podataka, naročito video materijala i velikih grafičkih datoteka. Kao što smo napomenuli skoro su nečujni pri uobičajenom radu ili kada se ne koriste. Zaslužuju preporuke po svim osnovama, budući da su im i cene umerene.

Spinpoint F4

Ovaj model kapaciteta 320 GB napravljen je od ekološki prihvatljivih materijala i zasnovan je na jednoj magnetnoj ploči. Poseduje minimalan broj mehaničkih delova, čime je smanjena mogućnost mehaničkih kvarova i povećana bezbednost snimljenih podataka. Isto tako, smanjene su vibracije i buka, povećana je brzina čitanja/pisanja i smanjena je potrošnja struje.

 Disk ima interfejs SATA 3 GB/s, a ploča se vrti brzinom od 7200 o/m i zahvaljujući tehnologiji Advanced Format Technology (AFT) maksimalno povećava iskorišćenost prostora i povećava pouzdanost čuvanja podataka. Tehnologija SilentSeek zadužena je za brže pronalaženje podataka a NoiseGuard za smanjenje nivoa buke.

Brz, lak i tih Spinpoint F4disk je pogodan za brzo podizanje sistema kao i brz i pouzdan rad. Dobio je najviše ocene od najpoznatijih testnih centara, a povoljna cena predstavlja dodatni razlog za njegovu kupovinu.

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

O autoru

Broj članaka : 1178

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top