You Are Here: Home » Hardware and software » Canonical predstavio Ubuntu One Files apalikaciju za iOS

Canonical predstavio Ubuntu One Files apalikaciju za iOS

Ubuntu One tim je najavio lansiranje nove mobilne aplikacije za iOS uređaje, uključujući iPhone. Sa Ubuntu One Files aplikacijom, korisnici mogu da pristupe i upravljaju svojim datotekama, uključujući muziku i fotografije, koji se nalaze na Canonical Ubuntu One ( U1 ), claud platformi za skladištenje. App podržava upload i download fajlova između iOS uređaja i U1, a takođe omogućava da datoteke budu preimenovane. Korisnici mogu da izaberu, da se automatski otpreme snimljene fotografije na claud, svaki put kada se aplikacija pokrene.

Dok aplikacija može da radi na iPad, još uvek nije optimizovana za univerzalnu primenu, da u potpunosti koristi raspoloživu veličinu ekrana. Ubuntu One Files je dostupan za besplatno preuzimanje sa App Store, zahteva iOS 4.0 ili noviju platformu; Ubuntu One Files aplikacija je dostupna za Android uređaje od sredine 2011.

Upravljanjem prostorom za skladištenje i nekim servisima sinhronizacije je prvenstveno namenjeno korisnicima Ubuntu Linux distribucija uz podrazumevani operativni sistem – ipak takođe radi na Windows sistemima. Osnovna Ubuntu One besplatna usluga obuhvata 5 GB prostora za skladištenje bez striming podrške i bez novčane nadoknade, dok streaming, koji dolazi sa 20 GB prostora za skladištenje, košta $ 3.99 mesečno ili $ 39.99 godišnje;30 dana je omogućeno probno ispitivanje. U1 rukovodi vlada Velike Britanije sa Canonical Ltd, koja sponzoriše open source Ubuntu operativni sistem.

O autoru

Broj članaka : 796

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top