You Are Here: Home » Hardware and software » Unity i Unreal Engine, kao i dodatne igre dobijaju AMD FSR podršku

Unity i Unreal Engine, kao i dodatne igre dobijaju AMD FSR podršku

Nakon nedavne najave AMD FidelityFX Super Resolution (FSR) , AMD danas čini izvorni kod za svoju moćnu tehnologiju prostornog nadogradnje široko dostupan programerima putem GPUOpen-a .

AMD-ova upscaling tehnologija otvorenog koda – FidelityFX Super Resolution (kraće: FSR) je sada dostupna i programerima u dva najpopularnija razvojna okruženja za igre:

· Unity : Specijalni pregled beta grane Unity 2021.2 HDRP.

· Unreal Engine : patch koja se može primeniti na v4.26 Unreal Engine-a.

FSR je softverska tehnologija otvorenog koda sa širokom API podrškom, što programerima olakšava integraciju u nove i postojeće naslove, a podržana je na više od 100 modela AMD Radeon grafičkih procesora – diskretnih i integrisanih, kao i na konkurentskim GPU-ima.

FSR je dizajniran da uveća broj sličica u sekundi do 2,4 puta pri 4K u „Performanse“ podešavanjima kvaliteta i u odabranim naslovima , pružajući pritom visokokvalitetno igračko iskustvo visoke definicije.

Pored pomenutih razvojnih igračkih okruženja i pokretača, nekoliko novih naslova dodaje FSR podršku u narednih par sedmica, što dovodi do ukupnog broja igara podržanih FSR-om na 12 otkako je tehnologija postala dostupna prošlog meseca. Još više naslova se očekuje do kraja godine!

· Arcadegeddon (16. jula)

· Necromunda: Unajmljeni pištolj (16. jula)

· Rub vječnosti (21. jula)

· Resident Evil Village (ovaj mjesec)

Više informacija o FSR tehnologiji potražite na GPUOpen portalu i AMD blog-u.

O autoru

Broj članaka : 7341

© 2021 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top