You Are Here: Home » Mobile and gadgets » Encore 2 Write – novi tableti iz Toshibe

Encore 2 Write – novi tableti iz Toshibe

Toshiba Encore 2 Write

Toshiba Europe danas objavljuje dvojac novih tablet uređaja na „Windows 8.1 Update with Bing“ platformi: 10,1-inčni (25,65 cm) Encore 2 Write WT10PE-A i 8-inčni (20,32 cm) Encore 2 Write WT8PE-B. Oba modela imaju TruPen olovku koja korisnicima donosi veću kontrolu i preciznost u radu sa tablet računarom – prilikom hvatanja beleški na sastancima ili predavanjima, pravljenja skica i obradi fotografija, rečju – u svim prilikama u kojima je prirodnije i jednostavnije pisati rukom. Novi Encore 2 Write modeli su kompaktni i pogodni za poneti bilo gde, a snažna Intel Atom platforma obezbeđuje performanse koje korisnicima omogućuju da maksimalno iskoriste svoje vreme. Uz oba uređaja dobija se besplatna jednogodišnja pretplata na paket „Microsoft Office 365 Personal“, uz mogućnost sinhronizovanja OneNote aplikacije sa drugim uređajima preko informatičkog oblaka, čime se dobija dodatna dimenzija povezanosti preko interneta, kao i podrška dinamičnom stilu života u stalnom pokretu.

Elegantan i lagan, Encore 2 Write model sa većim ekranom dijagonale 25,65 cm (10,1 inča) i svetlom i jasnom slikom, posebno je upečatljiv za reprodukciju multimedije – a takođe i za korišćenje TruPen olovke za pisanje, crtanje, uređivanje sitnih detalja na fotografijama ili precizan unos podataka. Za sve koji teže da budu što mobilniji, tu je elegantan 8-inčni (20,32 cm) model Encore 2 Write, optimizovan za upotrebu jednom rukom u portretskom režimu tako da lako zamenjuje laptop na sastancima, za potrebe hvatanja beleški ili vođenja liste zadataka.

Veća preciznost

Encore 2 Write modeli su projektovani da obezbede prirodno i intuitivno iskustvo pisanja olovkom po ekranu, zahvaljujući saradnji kompanija Toshiba i Wacom. TruPen tehnologija, koju proizvodi Wacom kao deo „feel IT“ tehnologije (brendirano „feel), omogućuje iskustvo glatkog pisanja uz visoku preciznost, kao i nivo trenja blizak onome pri pisanju olovkom po papiru, bez obzira na brzinu pisanja. TruPen olovka je dizajnirana ergonomski, komotna je za držanje u ruci i u dužim vremenskim intervalima zato što je osetljiva na pritisak, pa korisnicima daje punu kotrolu prilikom pisanja ili crtanja. Na oba nova modela tablet uređaja postoje specijalna ležišta za odlaganje olovke, tako da je ona uvek pri ruci kada treba pribeležiti ideju ili štiklirati listu zadataka i prioriteta.

TruNote aplikacija za prepoznavanje rukopisa unapred je instalirana i praćena intuitivnim interfejsom koji je dobro povezan sa Microsoft Office 365 Personal paketom – što omogućuje korisnicima da efikasno organizuju i iskoriste sadržaj koji kreiraju olovkom. Uz funkciju brzih beleški (Quick Note) korisnik može da hvata beleške čak i kada nije prijavljen na sistem – jer sve što je zapisao na ekranu biće prikazno čim pokrene aplikaciju TruNote. Funkcija pretrage omogućuje pretraživanje karaktera zapisanih olovkom, preko TruNote aplikacije, a mogu se pretraživati i sadržaji na internetu prema ranije napisanom tekstu. Rukom pisane beleške mogu i da se pretvore u kucani tekst za dalju upotrebu u nekom od programa Microsoft Office paketa, na primer, u e-mail poruci preko Outlook ili prezentaciji u PowerPoint aplikaciji.

Snaga i preciznost

Nove Encore 2 Write tablet uređaje pokreće Intel Atom procesor, pružajući performanse i brzinu neophodne za uživanje u najnovijim aplikacijama, izuzetnoj grafici i brzom pokretanju sistema. Oba modela imaju 2 GB memorije, što je dovoljno za lagodan „multi-tasking“ i glatke performanse u radu. Sa baterijom koja traje do 8,5 sati, Encore 2 Write modeli pokrivaju ceo dan u pokretu bez potrebe za dopunjavanjem baterije.

Živopisni snimci

Korisnici mogu da zabeleže scene i akcione momente u visokoj rezoluciji uz pomoć zadnje kamere od 8 MP sa funkcijom automatskog izoštravanja (auto-focus). Tu je i prednja kamera od 1,2 MP sa ugrađenim mikrofonom za video pozive preko Skype servisa. U spoju sa TruCapture aplikacijom, zadnja kamera može da se upotrebi za fotografisanje dokumenata, prezentacionih tabli ili slika projektovanih na platnu ili zidu sa nastave, sastanaka i prezentacija. Čitljivost zabeleženih informacija se pri tom poboljšava inteligentnim opsecanjem i korekcijom boja uz umanjenje odsjaja. Uz sve to, odštampane reči i ilustracije, preko TruCapture aplikacije mogu da se pretražuju i lako prenesu u drugu aplikaciju zahvaljujući mogućnosti optičkog prepoznavanja karaktera, što korisnicima štedi napor eventualnog prekucavanja rukom pisanih informacija.

Windows 8.1 with Bing

Encore 2 Write modeli isporučuju se sa „Windows 8.1 Update with Bing“ sistemom koji sadrži nekoliko ažuriranih korisnih mogućnosti. Nove tablet uređaje takođe prati i jednogodišnja pretplata na Microsoft Office 365 Personal paket koji donosi slobodu čitanja, menjanja i uređivanja, stvaranja i deljenja dokumenata ili prezentacija u pokretu – korišćenjem njegovih Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher, Access i OneNote programa. U sklopu pretplate dostupno je do 1 TB prostora za skladištenje podataka preko OneDrive online usluge, zajedno sa Skype minutima za telefoniranje, pa korisnici mogu komotno da skladište i pristupaju svojim dokumentima u oblaku i kontaktiraju svoje poznanike i kolege. Pretplata takođe omogućuje da se Microsoft Office 365 Personal paket instalira i na drugi PC računar kako bi se na više uređaja obezbedio produktivan rad, kao i konzistentno okruženje i Windows iskustvo.

O autoru

Broj članaka : 5273

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top