You Are Here: Home » Rešenja » ADATA na sajmu Embedded World 2019 prikazala portfolio proizvoda za skladištenje namenjenih industriji

ADATA na sajmu Embedded World 2019 prikazala portfolio proizvoda za skladištenje namenjenih industriji

ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, našao se među izlagačima Embedded World 2019 koji je  od 26. do 28. februara održan u Izložbenom centru u Nirnbergu. ADATA je predstavila svoju najnoviju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova kao i razne memorijske kartice, PCIe proizvode i DDR4 2666 memorijski modul koji može da podnese široke temperaturne raspone i spreči sulfuraciju. 

Brza PCIe rešenja za skladištenje

U vremenu kad su Industrija 4.0 i IoT postali mainstream, proizvodi za industrijsku kontrolu moraju biti pouzdani i trajni, ali i ponuditi visoke performanse i kapacitete. Stoga je ADATA uz svoju ponudu SLC, MLC i 3D NAND SSD-ova predstavila i dva nova brza PCIe proizvoda za skladištenje – M.2 SSD 2280 i novu generaciju memorijske kartice CFexpress Type B. Novi PCIe Gen3x4 M.2 SSD 2280 nudi brzine čitanja/pisanja do 3,4/2,2 GB/s što omogućuje efikasnu obradu velikih količina podataka. S druge strane, memorijska kartica industrijske klase CFexpress Type B namenjena je obradi slike visoke rezolucije 8K i 4K. Usklađena je sa specifikacijama CFA i NVMe i omogućuje brzine prenosa do 1700/1200 MB/s, što je tri do četiri puta brže od standardnih SD i CFast kartica. Očekuje se da će memorijske kartice CFexpress, koje kombinuju prednosti velike brzine i većih kapaciteta, postati nova snaga na PCIe tržištu jer korisnicima nude novu i konkurentnu mogućnost nadogradnje.

Tehnologije za zaštitu podataka

Kao reakcija na sve veću rasprostranjenost baza podataka u oblaku, ADATA odgovara na potrebe korisnika za rešenjima za zaštitu podataka kao što su Write Protection koji onemogućuje nasumično pisanje podataka ili pak Quick Erase i Security Erase koji mogu na vreme da izbrišu podatke da oni ne bi bili ukradeni. Takođe, u slučajevima neočekivanih ispada strujne mreže, karakteristika Power Loss Protection (PLP) može sprečiti gubitak podataka. Sve te tehnologije nezamenjiva su zaštita za servere, sisteme za nadzor i u drugim primenama u kojima je dugoročno potrebno skladištiti i obraditi veliku količinu podataka.

Otpornost na različite temperature i antisulfuracija

Kad se ugrađeni sistemi nalaze u zahtevnom okruženju, često su izloženi opasnostima kao što su zagađenje, vlaga i ekstremne temperature. ADATA je kod brojnih svojih proizvoda za skladištenje industrijske klase implementirala tehnologiju antisulfuracije kako bi poništila štetni učinak nakupljanja srebrnog sulfida. Uz to, proizvodi mogu optimalno da funkcionišu u širokom rasponu temperatura: od –40 °C do 85 °C. Proizvodi se izlažu testiranju sulfuracije i pouzdanosti pri čemu se komponente stavljaju u okruženje s visokim nivoom sumpora, visokom temperaturom i vlažnosti kako bi se potvrdila njihova usklađenost sa specifikacijom ASTM B809-95. ADATA koristi i Conformal Coating – polimerski premaz namenjen prekrivanju raznih elektronskih komponenti na štampanim pločicama. Služi kao zaštitni sloj na pločicama koji štiti elektronske komponente od tečnosti, prašine i drugih zagađenja koja mogu uzrokovati koroziju ili kratak spoj.

O autoru

Broj članaka : 5034

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top