You Are Here: Home » Rešenja » Ideje o automobilima budućnosti

Ideje o automobilima budućnosti

Studenti iz ArtCenter dizajnerskog koledža su nedavno dobili slobodu da maštaju o automobilima budućnosti, a rezultati obećavaju neobične mašine.

Grupa je prihvatila zadatak da dizajnira Lincoln luksuzna vozila budućnosti, a trebalo je da smisle kako će ovi automobili izgledati 2040. godine. Da bi osmislili nove koncepte, studenti su morali da razmišljaju dalje od automobila, pa se projekat proširio i na ostatak sveta. Mladi dizajneri su podeljeni u četiri grupe, a svaka je problemu prišla iz drugačijeg ugla. Jedan tim je zamislio samoupravljiva vozila s dva sedišta, druga sistem koji projektuje digitalne fotografije iz prošlosti, te ih prikazuje u odnosu na lokaciju na kojoj se vozilo nalazi, treća je zamislila dodatke poput prozora koji su osetljivi na dodir, dok se četvrta bavila budućnošću autonomne vožnje.

Iako je u pitanju samo koncept, prikazane ideje ilustruju na koje bi načine dizajneri i inženjeri mogli da razmišljaju kroz dvadeset godina. Budućnost se približava velikom brzinom, a mnoge stvari su se već iz naučno-fantastičnih filmova preselile u stvarnost.

Izvor: PC Press

O autoru

Broj članaka : 6621

© 2021 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top