You Are Here: Home » Rešenja » Pobednik prvog srpskog Startap vikenda je aplikacija za emocionalno brendiranje

Pobednik prvog srpskog Startap vikenda je aplikacija za emocionalno brendiranje

Na Kraljevskom dvoru u Beogradu je održan prvi srpski Startap vikend, a za najbolju ideju proglašen je projekat “Brand Check” – aplikacija za emocionalno brendiranje. Aplikacija za emocionalno brendiranje je ideja četvoročlane ekipe iz Beograda koju su činili programeri Nikola Milošević i Mališa Pušonja, softverski inženjer Dejan Čančarević i Senka Zubić. Drugo mesto je zauzeo tim “Start App me”, dok je treće mesto zauzeo tim “We go together”.

Suština pobedničkog projekta je da aplikacija radi pretragu presklipinga na Internetu po ključnim rečima (npr. naziv firme) i rangira vesti po relevantnosti i po tome da li je vest pozitivna (pohvala) ili negativna (kritika). 

Završetku prvog srpskog Startap vikenda prisustvovali su prestolonaslednik Aleksandar, princeza Katarina, princ Petar i princ Filip, kao i Alison Endrjuz, ćerka princeze Katarine. Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Fondacije prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu, uz podršku Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, kao i uz veliko zalaganje i inicijativu Alison Endrjuz, princa Petra i Gorana Mialčića.

Bilo nam je veliko zadovoljstvo da vas ugostimo u Kraljevskom dvoru tokom prvog Startap vikenda u Srbiji. Radili ste veoma predano sa svojim trenerima. Razmenjeno je mnogo odličnih ideja, a vaš entuzijazam i preduzetnički duh bio je očigledan. Svi smo bili inspirisani takvom atmosferom, i to nas navodi da sa optimizmom gledamo u budućnost. Moja Fondacija za obrazovanje i kulturu nastaviće da podržava preduzetništvo u Srbiji – rekao je prestolonaslednik u svom obraćanju učesnicima.

U prestižnoj ekipi sudija koji su odlučivali o pobednicima bili su Dejvid Šoh, Aleksandar Čabrilo, Branislava Gajić, Vladimir Prelovac i Herkules Fišerman.

Do sada je startap vikend održan u preko 100 zemalja širom sveta i okupio je preko 57.000 preduzetnika, i predstavljao je osnovu za razvoj novih poslovnih poduhvata i zapošljavanja mladih.

O autoru

Broj članaka : 390

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top