You Are Here: Home » W W W » Apple izgubio prvu rundu protiv Motorole

Apple izgubio prvu rundu protiv Motorole

Apple je na kraju izgubio “bitku”, kako je odlučio U.S. International Trade Commission, protiv kompanije Motorola.

U petak, sudija je doneo odluku da kompanija Motorola ne ugrožava tri patenata kompanije Apple. ITC je preuzeo slučaj u novembru, nakon što je Apple zatržio da se zabrani da Motorola uvozi određene telefone u SAD jer navodno time čine štetu kompaniji Apple.

Predmet je prošle nedelje razmatran od strane ITC komisije, kada je i donesena konačna odluka.

Apple je odbio da komentariše presudu. Iz Motorole su rekli da su zadovoljni odlukom sudije.

Kompanija Apple je prošlog meseca i dobila jednu borbu, kada je sud odlučio da blokira uvoz Motorolinih HTC telefona koji narušavaju patente kompanije Apple. Međutim, neće se sprečiti uvoz HTC telefona u SAD, jer je kompanija uklonila tehnologiju iz telefona koja navodno ugrožava patente Apple-a.

Apple i Motorola takođe se “druže” u sudovima u Evropi, gde su nemačke vlasti nedavno dobile “predlog” od Motorole da spreče prodaju Apple proizvoda u toj zemlji. Međutim, kompanije i dalje očekuju sudsku presudu. Pored toga, Motorola je podnela još jednu tužbu protiv Apple sa ITC.

Motorola je takođe bori na sudu sa i sa kompanijom Microsoft oko patenata. Mnogi pravni sporovi su dosta koštali Motorolu. Prošle nedelje je kompanija izdala preliminarne finansijske rezultate koji su bili niži od očekivanog. Motorola krivi, sve sudske procese oko patenta od kojih im neke sigurno nisu trebale kao i povećanje konkurencije, za slabe rezultate.

O autoru

Broj članaka : 796

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top