You Are Here: Home » W W W » Deljenjem novca do najpopularnijeg tvita

Deljenjem novca do najpopularnijeg tvita

Najpopularniji na nekoj društvenoj mreži može se postati na nekoliko načina. Nekima to uspeva samo činjenicom da su celebrityji (to su oni koji su “slavni po tome što su poznati”), sportske, muzičke ili filmske zvezde, političari ili uopšteno neke javne osobe, i slično. Ali, kako to u životu obično biva, mnogo se toga može postići i samo – novcem.

Najnoviji primer za to je Yusaku Maezawa, japanski milijarder, osnivač web prodavnice Zozo, kolekcionar umetnosti, mecena, te za koju godinu i svemirski putnik na SpaceX-ovoj raketi kojom će obleteti mesec. Maezawa je na svom Twitter nalogu postavio nagradno takmičenje sa novčanom nagradom. Sve što treba učiniti je kako bi se u njega “upalo” jet podeliti (retvitovati) njegovu objavu. Nakon isteka roka biće odabrano 100 srećnih dobitnika koji će svaki dobiti po milion japanskih jena (oko 950 hiljada dinara).

U samo dva dana ovaj je tvit podelilo gotovo 5 miliona ljudi, pa je time Maezawa oborio rekord za najpopularniju objavu na Twitter-u ikada. Pitate li se čemu sve ovo – evo i odgovora. Tokom proteklih praznika je njegova marka odeće Zozotown zabeležila je rekordnu prodaju od oko 10 milijardi jena, pa je ovaj japanski bogataš to odlučio proslaviti tako da podeli 100 miliona srećnim dobitnicima. I, očito, stekne dodatnu popularnost na Twitter-u.

O autoru

Broj članaka : 5100

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top