You Are Here: Home » W W W » Facebook skuplja vaše osetljive informacije iz aplikacija

Facebook skuplja vaše osetljive informacije iz aplikacija

Sudeći prema rezultatima istrage koju je proveo Wall Street Journal i na svojem Twitter profilu objavio reporter Sam Schechner, Facebook zna koliko ste teški, koliko vam je visok krvni pritisak, kakav je status vaše trudnoće i koji su vam ciklusi ovulacije. Sve to pribavljaju mu razne alikacije koje uključuju Realtor, Instant Heart Rate: HR Monitor i Flo Period & Ovulation Tracker.

Istraživači navdoe da u nekim slučajevima aplikacije podatke šalju Facebook-u kroz samo nekoliko sekundi od kada ih aplikacija pokupi, a to se događa čak i onim korisnicima koji ne koriste najveću društvenu mrežu, niti uopšte imaju svoj račun na njoj.

Aplikacije koriste Facebook-ov SDK u izradi svojeg softvera, a u zamenu im Facebook omogućava pristup u prikupljene podatke za potrebe targetiranog oglašavanja.

Testiranjem 70 različitih aplikacija, WSJ je otkrio da njih 11 šalje osetljive podatke Facebook-u.  

Facebook ovo opovrgava i kaže da ne koristi osetljive podatke iz aplikacija za ciljane svrhe te zabranjuje developerima slanje zdravstvenih, finansijskih i ostalih osetljivih podataka, ali WSJ tvrdi da oni to koriste zbog bezbednoanih rupa u Facebook-ovom SDK.

Izvor: IT Vesti

O autoru

Broj članaka : 5219

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top