You Are Here: Home » W W W » Google: 1 milion dolara nagrada, ko hakuje Chrome

Google: 1 milion dolara nagrada, ko hakuje Chrome

Bezbednost je uvek vruća tema kada je reč o računarima, softverima, operativnim sistemima , i kompanije stalno rade na tome kako bi njihov sistem ostao bezbedan. Posebno što je poslednje vreme skoro postao trend da bar jednom mesečno haker ili hakerska grupa otkrije izvorni kod nekog softvera ili jednostavno “obori veb stranicu” neke poznate kompanije.

Google je tako osmislio nešto zanimljivo za svoj Chrome pretraživač kako bi proverio koliko je bezbedan – ponudio je 1 milion dolara onome ko uspe da “obori” Chrome, pre nego što počne CanSecVest bezbednosna konferencija sledeće nedelje.

Naravno, 1 milion dolara će biti podeljeno među mnogim hakerima koje Google očekuje da će da probaju da razbiju Chrome, gde će takmičari biti nagrađeni u raznim nagradnim kategorijama u iznosu od 60.000,40.000 i 20.000 dolara u zavisnosti od težine podvige koje su otkrili (zapravo biće nagrađeni ako otkriju slabe tačke Chrome pretraživača a koliko s one važne toliko će i novca dobiti ). Mašine koje se koriste za ovu “igricu ” moraju da rade na operativnom sistemu Windows 7, a negrade se dele po principu “ko prvi njemu celo milionče”.

O autoru

Broj članaka : 796

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top