You Are Here: Home » W W W » Svega četvrtina mladih u Americi želi posao u velikim korporacijama

Svega četvrtina mladih u Americi želi posao u velikim korporacijama

Za razliku od njihovih roditelja koji su sigurnost i prosperitet tražili u velikim multinacionalnim kompanijama – većina mladih Amerikanaca zeli raditi za male startup firme.

Do ovih saznanja se došlo istraživanjem američke softverske firme PayScale i istraživačke kuće Millennial Branding. Istraživanje je pokazalo kako je tzv. generacija Y (koja danas ima 18 do 29 godina) sklonija radu u manjim firmama jer one najčešće nude veću fleksibilnost, podržavaju poduzetnički duh kod svojih zaposlenih i ono najvažnije – ne ograničavaju korištenje društvenih mreža!

Od ukupnog broja učesnika istraživanja, njih 47 posto izjavilo je da želi posao u firmi koja ima do 100 zaposlenih. 30 posto ispitanika izjavilo je da želi raditi za firme koja imaju do 1.500 zaposlenih, a samo 23 posto ispitanika želi raditi u velikoj korporaciji koja ima više od 1.500 zaposlenih.

Istraživanje je takođe otkrilo da generacija Y najčešće poseduje radne veštine koje su bazirane na online marketingu i upotrebi društvenih medija.

Da se i u Srbiji slično razmišlja potvrđuju nove startup firme Nordeus i Limundo koje su ove godine proglašene najboljim malim poslodavcima!

O autoru

Broj članaka : 390

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top