You Are Here: Home » W W W » Twitter počeo da testira dvostruko duže tvitove

Twitter počeo da testira dvostruko duže tvitove

Iako su godinama odolevali zahtevima modernog vremena i tvrdoglavo ostajali pri svojoj velikoj tradiciji – tvitovima ograničenima na dužinu nešto manju od SMS poruke – u Twitter-u ipak gledaju napred i pokušavaju nešto na tom planu da promene. S druge strane, i oni su, kao i korisnici, emotivno vezani uz kratkoću objava pa traže način kako da ne unište svoj prepoznatljivi simbol dok istovremeno tviterašima daju više slobode u izražavanju.

Prvo su iz ograničenja od 140 znakova uklonili retweetove i citirani tekst iz drugih objava, a kasno preksinoć najavili su i da će početi testirati tvitovanje u dvostruko dužoj formi. Uskoro bi nekim korisnicima trebalo da bude omogućeno pisanje objava u dužini od 280 znakova.

Za početak će opciju dobiti tek manja grupa korisnika, a pokaže li se test kao uspešan, uskoro bi iz kompanije mogli objaviti kakav je daljnji plan sa povećanjem ograničenja u broju znakova.

Inače, istraživanje koje je prethodilo ovoj odluci pokazalo je da je 140 znakova sasvim dovoljno za japanski, kineski i korejski jezik, pa na tim tržištima neće biti nikakvih promena. Svi ostali, koji se umesto simbolima služe slovima, u krugu su onih kojima s vremena na vreme ponestane prostora. Oko 9% tvitova na engleskom jeziku iskoristi svih 140 znakova, pa u Twutter-u smatraju da bi proširenje ovog ograničenja dovelo do lakšeg i češćeg tvitovanja za brojne korisnike.

Izvor: IT Vesti

O autoru

Preduzetnik

Vlasnik i operacioni menadžer u Cybernet Technology doo, šef tehničke podrške za ManageWP.com u Prelovac Media doo

Broj članaka : 895

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top