You Are Here: Home » W W W » WhatsApp prestaje sa podrškom za starije telefone

WhatsApp prestaje sa podrškom za starije telefone

Jedna od najvećih platformi za dopisivanje, WhatsApp, dnevno koristi preko milijardu ljudi širom sveta, te je izuzetno popularan u Evropi, Južnoj Americi i Aziji. Jedan od razloga izuzetno velikog broja korisnika je u tome što je WhatsApp besplatan, solidnih performansi i jednostavan pa omogučava slanje tekstualnih poruka, ali i fotografija i videa osobama i grupama, te je izvrstan alat za komunikaciju.

Takođe jedan od razloga velike popularnosti je i podrška za velik broj platformi, pa je tako WhatsApp dostupan na Android i iOS operativnom sistemu, ali i na manje korišćenim i pomalo zaboravljenim platformama kao što su Windows Phone, Blackberry i Nokia S40 serije.

Međutim, počevši od 1. januara 2018. godine, WhatsApp nije više podržan na svim platformama, pa su korisnici uređaja pokretanih nekom od verzija Blackberry operativnog sistema ostali bez WhatsApp-a. Nažalost, ne postoji minimalna podržana verzija kao što ima kod Windows Phone-a pa će tako vlasnici stariji Blackberry modela (onih koji nisu pokretani Android operativnim sistemom) morati zameniti uređaje onima koji su podržani.

Sledeća platforma koja neće biti podržana je Nokijina S40 serija, koja se nalazi na gotovo svim Nokijinim ne-pametnim telefonima. Podrška za S40 prestaje sa 31. decembrom 2018. godine.

Nakon 1. februara 2020. godine WhatsApp neće biti podržan na Android pametnih telefonima koji su pokretani verzijom 2.3.7 ili starije.

Izvor: IT Vesti

O autoru

Preduzetnik

Vlasnik i operacioni menadžer u Cybernet Technology doo, šef tehničke podrške za ManageWP.com u Prelovac Media doo

Broj članaka : 930

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top