You Are Here: Home » Zanimljivosti » Budućnost telematike u JI Evropi na konferenciji u Sloveniji

Budućnost telematike u JI Evropi na konferenciji u Sloveniji

Druga regionalna konferencija Telematics Conference SEEurope, posvećena pre svega upravljanju voznim parkovima i razvoju sistema za praćenje vozila, 27. septembra biće organizovana u Ljubljani (Slovenija).

Optimizacija poslovanja pomoću telematskih rešenja

Na ovogodišnjoj konferenciji okupiće se glavni evropski i svetski akteri koji nude telematske sisteme za praćenje vozila, proizvođači navigacionih sistema i digitalnih karata, telekomunikaciona preduzeća i predstavnici istraživačkih, obrazovnih i vladinih ustanova, povezanih sa telematikom, logistikom i transportom.

Osim predstavljanja globalnih trendova i regionalnog razvoja, posvetiće se optimizaciji poslovanja transportnih i logističkih preduzeća pomoću telematskih rešenja. „Zbog naglog rasta cena goriva sve više preduzeća, naime, oprema svoje vozne parkove telematskim sistemima”, objašnjava direktorka konferencije Alenka Bezjak. Tako štede otprilike 10 posto goriva, doprinose manjem habanju vozila, povećavaju bezbednost vozača, štede vreme i bitno smanjuju emisije gasova koji stvaraju efekat staklene bašte.

Budućnost je u pametnoj telematici

Ove godine će među predavačima biti predstavnici najvažnijih aktera iz oblasti telematike. Među njima Bezjakova izdvaja dr. Philippa von Witzendorffa, direktora za područje upravljanja vozilima i prodaje za Evropu u nemačkom preduzeću Daimler FleetBoard. Predstaviće nove sisteme iz oblasti tzv. pametne telematike, koji omogućavaju udobnu, ekonomičnu i bezbednu vožnju, kao i racionalnu dostavu robe. Vlado Galevski iz preduzeća Telekom Austria Group M2M objasniće kako ponuđači telematskih rešenja mogu najbolje da iskoriste prenos podataka putem mobilnih mreža, a Ante Sladojević iz preduzeća NOKIA Location & Commerce posvetiće se digitalnim kartama u JI Evropi.

Na konferenciji će svoja razvojna dostignuća predstaviti i predstavnici vodećeg svetskog preduzeća iz oblasti telematike Qualcomm Enterprise Services i nekih vodećih preduzeća iz regiona, među kojima su CVS Mobile i EMA iz Slovenije i SafeFleet iz Rumunije, a posetiocima će se obratiti i predstavnik slovenačkog Ministarstva infrastrukture i prostora. Učesnici će u izložbenom prostoru moći da vide najnovija tehnološka rešenja koja će predstaviti SeeMe, VEPAMON, TELTONIKA, CANGO, BlueTraker, Telekom Austria Group M2M i CVS Mobile.

O autoru

Broj članaka : 1177

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top