You Are Here: Home » Zanimljivosti » Data centar Orion telekoma i dalje najbezbedniji u regionu!

Data centar Orion telekoma i dalje najbezbedniji u regionu!

Kompaniji Orion Telekom potvrđen je najrelevantniji sertifikat za kvalitet pružanja usluga iz svog Data Centra.

Nakon izvršene redovne godišnje kontrole od strane SGS Beograd, Star Audit program sertifikacije, kojim se uređuje tržište Cloud servis provajdera, potvrdio je sertifikat izdat Data centru Orion Telekoma – tri zvezdice za ponudu usluga smeštaja korisničke opreme. Data centar Orion Telekom je prvi u ovom delu Evrope koji ispunjava najviše standarde bezbednosti zaštite podataka.

Podsećamo da je reč o sertifikacionom programu koji je razvila organizacija EuroCloud Europe, a podržala Evropska agencija za mrežnu i informacionu bezbednost (ENISA). Sve to obavlja se u sklopu primene aktuelnog evropskog zakona o zaštiti podataka o ličnosti – General Data Protection Regulation (GDPR).

S obzirom da i Orionov sistem menadžmenta bezbednosti informacija i menadžmenta informatičkih usluga ispunjavaju visok nivo usklađenosti sa zahtevima standarda i naprednim tehnološkim poboljšanjima, što dokazuju ISO sertifikati 27001 i 20000-1 koje izdaje SGS Beograd, veliki broj privatnih i javnih preduzeća koji posluju u Srbiji veruju u kvalitet i pouzdanost usluga Orion Telekoma.

O autoru

Broj članaka : 5219

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top