You Are Here: Home » Zanimljivosti » Google radi na asistentu koji će olakšati tačno pisanje

Google radi na asistentu koji će olakšati tačno pisanje

Iz Google-a stižu informacije kako uskoro stiže mogućnost spell checka (tačno pisanje) i provera gramatike u samom prozorčiću u kojeg upisujemo e-mail. Korisnici G-suita, koji je takođe jedna od grana u Google-u stvorena za ljude koji koriste svoj nalog u poslovne svrhe, uskoro će imati mogućnost ovog brzog ispravljanja grešaka, ali program će i prepoznavati glagole u pogrešnim licima te stavljati u pravo lice.

S obzirom na to da se radi o automatizovanoj usluzi, više neće biti potrebno dodatno klikati za proveru teksta kojeg ste napisali, već će program to napraviti umesto vas i složiti tekst u najbolje moguće izdanje. Sve će funkcionisati na principu linija koje će se nalaziti ispod reči za koje Google smatra da su pogrešno napisane ili imaju gramatičku grešku (crvene linije ispod reči koje su pogrešno napisane i plave ispod reči sa gramatičkom greškom).

Zatim sledi vaš klik na reč, a vama se u slučaju više mogućnosti nudi odabir ispravne reči ili samo jednostavno popravljanje bez ikakvih daljnjih potrebnih akcija. U sve to će biti upleten i AutoCorrect koji će takođe biti označen nakon što je reč ispravljena u slučaju da želite poništiti akciju koju je Google sam obavio.

Izvor: IT Vesti

O autoru

Broj članaka : 5559

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top