You Are Here: Home » Zanimljivosti » Podrška evropskim standardima

Podrška evropskim standardima

Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) je ohrabreno vešću da je Srbiji dodeljena kanditatura za članstvo u Evropskoj uniji. Za industriju igara na sreću, kao i za sve ostale privredne grane, kandidatura predstavlja siguran znak da će doći do poboljšanja poslovne klime i da će investicije ulagača biti dodatno zaštićene evropskim zakonima i evropskim pravilima poslovnog ponašanja.

„Udruženje priređivača igara na sreću, u pravom smislu reči, ohrabreno je činjenicom, da je našoj zemlji  dodeljena kanditatura za članstvo u Evropskoj uniji.  Za nas u Udruženju  to znači siguran nagoveštaj da će evropski standardi u poslovanju biti u potpunosti primenjeni.

Konkretno, to znači optimalni uslovi poslovanja, stimulativne poreske stope, ravnopravnost na tržištu, ukidanje svih monopola, sigurnost investijcija, poboljšana zaštita  prava igrača i suzbijanje nelegalnog tržišta.

Udruženje priređivača igara na sreću će nastaviti sa zalaganjem za što bržu primenu evrposkih standarda, kako po pitanjima iz domena normativno-pravne rergulative tako I po pitanjima ukupnih uslova poslovanja“, izjavio je Vanja Bulić, predsednik Udruženja priređivača igara na sreću.

Udruženje očekuje da će u narednom periodu doći do razvoja industrije igara na sreću i povećanja društvene odgovornosti priređivača, kao i celokupne društvene zajednice.

UPIS će nastaviti da se zalaže, kao i do sada, za savremene evropske antimonopolske zakone i nada se da će članstvo Srbije u evropskoj porodici država doneti mnogo više sigurnosti priređivačima, kao i da će cela industrija biti zaštićenija primenom proverenih evropskih modela o zakonima igara na sreću.

O autoru

Broj članaka : 1169

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top