You Are Here: Home » Zanimljivosti » Rimejk filma “Psiho” predstavljao Srbiju na Jameson Empire Awards festivalu

Rimejk filma “Psiho” predstavljao Srbiju na Jameson Empire Awards festivalu

Poznati filmski festival Jameson Empire Awards 2012svečano je otvoren 25. marta u Londonu, a ove godine po prvi put i Srbija je bila deo ove popularne filmske priče.

Kompanija Pernod Ricard prošle godine pokrenula je u Srbiji filmsko takmičenje J Factory – Film za 60 sekundi, kao deo Jameson Empire Awords festivala. Ovo jedinstveno takmičenje svojim učesnicima pružilo je šansu da budu režiseri jednominutnog filma i postanu deo prestižnog filmskog festivala  Jameson Empire Awards u Londonu! Učesnici su imali zadatak da snime rimejk kultnog filma po želji u trajanju od 60 sekundi, a pobednički film izabrao je stručni žiri – Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Bojana Ordinačev, Vuk Kostić i Viktor Savić.

Pobednik ovogodišnjeg J Factory – Film za 60 sekundi filmskog takmičenja je Marko Kovač, koji je predstvljao Srbiju na Jameson Empire Awords festivalu u kategoriji Done in 60 seconds sa filmom „Psiho”, koji je ušao u polufilane 29 najboljih rimejk filmova od ukupno 540 takmičarskih filmova iz celog sveta, a Indira Suleimenova, iz Bugarske osvojila je prvao mesto za film Black Swan.
Nagradu za najboljeg glumca ove godine na Jameson Empire Awards festivalu dobio je Geri Oldman za ulogu u filmu „Tinker Tailor Soldier Spy”, dok je nagradu za najbolju glumicu osvojila Olivia Kolman za film “Tyrannosaur”.  Popularni film o mladom naučniku, Harry Potter-u And The Deathly Hallows – Part 2, osvojio je nagradu za najbolje filmsko ostvarenje, dok je direktor ovog filma Dejvid Jates dobio specijalnu Jameson nagradu za najboljeg filmskog direktora u ovoj godini.
Jameson Empire Awords posetio je veliki broj ljubitelja kinomatografije i svetski priznata imena iz sveta filma kao što su Deni Devito, Olivija Vajld i mnogi drugi.
Jameson Empire Awards 2012 nagrade:
The Art Of 3D presented by RealD
The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn
Najbolji debitant:
Tom Hiddleston
Nejbolja debitantkinja:
Felicity Jones
Najbolja komedija:
The Inbetweeners Movie
Najbolji trejler:
Tinker Tailor Soldier Spy
Najbolji horor:
Kill List
Najbolja naučna-fantastika:
Thor
Jameson najbolji glumac:
Gary Oldman
(Tinker Tailor Soldier Spy)
Najbolja glumica:
Olivia Colman
(Tyrannosaur)
Najbolji britanski film:
Tinker Tailor Soldier Spy
Najbolji film predstavljen od strane Sky Movies
Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 2

 

Jameson Empire Awards 2012 pobednici:
Empire Heroj
Michael Fassbender
Empire Legend
Tim Burton
Empire Inspiracija
Ron Howard
Najbolji direktor
David Yates
Harry Potter And The Deathly Hallows – Part 2
Done In 60 Seconds
Indira Suleimenova za film Black Swan

O autoru

Broj članaka : 1194

© 2021 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top