You Are Here: Home » Zanimljivosti » Srbija 62. u svetu prema prosečnom downloadu

Srbija 62. u svetu prema prosečnom downloadu

Prema podacima Cable.co.uk zapadna Evropa i Severna Amerika dominiraju u brzinama Interneta u svetu. U međuvremenu, afrički kontinent, Južna Amerika, Bliski istok i Azija čine najveći deo sveta najsporijih veza na internetu.

Cable.co.uk je uporedio dostupne podatke za 224 zemlje sveta za prosečne brzine downloada. Uz to, Cable.co.uk uporedio je i cene od 1 GB mobilnih podataka u više od 200 zemalja, kao i troškove širokopojasnih paketa u više od 200 zemalja.

Najviše zemalja u kojima su mobilni podaci najjeftiniji su zemlje bivšeg SSSR-u i okolini, a neke od najskupljih zemalja prema ceni Interneta su u Severnoj Americi, Africi i zapadnoj Evropi.

Mobilne usluge širokopojasnog Interneta su skoro sveprisutne u svetu za razliku od muzičke širokopojasne infrastrukture pa je cena interneta u područijima mobilne širokopojasne infrastrukture poprilično skuplja od onih područija gde postoji i muzička širokopojasna infrastruktura. Ali, još uvek postoje područija, odnosno zemlje u kojima postoji samo 2G infrastruktura koja pruža samo pozive i/ili SMS- ove a prenos podataka nije dostupan. To su Božićno ostrvo, Eritreja, Severna Koreja, Maršalska ostrva, St. Pierre i Miguelon, Južni Sudan, Tuvalu, Venecuela, Wallis i Fatuna, Kongo i Zimbabve.

Srbija je 62. u svetu prema prosečnom downloadu…

Izvor: IT Vesti

O autoru

Broj članaka : 6692

© 2021 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top