You Are Here: Home » Zanimljivosti » Ukradeni podaci iz nekoliko japanskih državnih institucija

Ukradeni podaci iz nekoliko japanskih državnih institucija

Japanska medijska kuća NHK objavila je da su različite državne institucije Japana bile mete hakerskog napada. Hakeri su uspeli da u njihove informacione sisteme uđu kroz Fujitsu ProjectWEB platformu. Ova software-as-a-service platforma je trenutno offline i japanski tehnološki gigant trenutno sprovodi istragu o razmerama napada.

Među državnim institucijama koje su pogođene ovim napadom nalaze se Ministarstva transporta, turizma i infrastrukture, Narita aerodrom… Iz ministarstava je ukradeno najmanje 76.000 email adresa zaposlenih i poslovnih partnera, kao i interni email-ovi koji su prosleđivani unutar ministarstava. Istovremeno, cybersecurity centar sekretarijata kabineta, koji je takođe pogođen napadom objavio je da su informacije ukradene iz nekoliko različitih odeljenja. Kada je Narita aerodrom u pitanju, ukradene su informacije iz kontrole leta.

Za sada nije poznat identitet napadača, odnosno bar nije poznat u javnosti. Ono što se zna da napad nije imao naznake ransomware-a, već samo da su ukradeni podaci napadnutih institucija. Fujitsu je u stalnom kontaktu sa oštećenim klijentima i aktivno pokušava da otkrije na koji način su hakeri uspeli da kroz njihov softver dođu do podataka koje su ukrali.

Izvor: PC Press

O autoru

Broj članaka : 6436

© 2012 Powered by Cybernet Technology

Scroll to top